Kotiteatterin kaiuttimet – asettelu ja suunnittelu

  Kun yli viisisataa versiota Kotiteatterikaiuttimet helposti saatavilla läpi lukuisia korkean ja matalan tason tuotemerkkejä, monet kuluttajat riippuvat myyjät johtaa heitä ihanteellinen ohjeita. Kuluttajat, joilla on vain rajoitettu budjettisuunnitelma, ryhmittyvät varmasti edullisimpaan saatavilla olevaan vaihtoehtoon, joka vastaa heidän tarpeitaan. Tämä johtaa kuitenkin lähes aina vähemmän kuin sopivaan äänentoistojärjestelmään, joka ei täytä omistajan oletuksia tai vaatimuksia. Siksi on hyvä ajatus perehtyä tehokkaimpiin tuotemerkkeihin, kaiutinmalleihin ja spekseihin, jotka sopivat asuinpaikan vaatimuksiin ennen päätöksentekoa.

  Kotiteatteri vahvistin järjestelmä koostuu yleensä etukaiuttimesta, vasemmasta ja oikeasta äänikaiuttimesta, keskikanavan äänikaiuttimesta, reunaparista ja kaiuttimesta. Kiinteistönomistaja voi sekoittaa ja sovittaa elementtejä, mutta ammattilaisen apua suositellaan, jotta voidaan varmistaa, että kaikki äänikaiuttimet ovat sopivia. Nämä äänikaiutinlajit voivat vaihdella kooltaan, äänitulokseltaan ja tyyliltään. Seuraavassa on lueteltu mallityyppejä, joissa nämä kaiuttimet voivat sijaita:

  Lattialla seisovat kaiuttimet ovat suurimmat tarjolla olevat kotiteatterikaiuttimet. Niitä voidaan vaihtaa ympäri teatterialuetta tai siirtää yhteen toiseen taloon.

  Kirjahylly- tai kaappikaiuttimet seisovat itsenäisesti, aivan kuten lattialla seisovat kaiuttimet. Ne ovat kuitenkin pienempiä, ja ne voidaan sijoittaa viihdekeskusten tai hyllyjen päälle tai niihin tilan säästämiseksi.

  Seinään asennettavat kaiuttimet eivät vaadi lattiapinta-alaa, ja ne voivat myös kadota, jos ne sopivat seinäpintoihin. Niiden huippulaatu on yleensä erittäin hyvä, mutta ne vaativat ammattimaisen asennuksen ja johdotuksen.

  On-Wall-kaiuttimia ehdotetaan käytettäväksi litteän television kanssa. Ne antavat huomattavan melun lisäksi miellyttävän esteettisen osan.

  Taloelokuvateatterin omistajien tai suunnittelijoiden on tunnistettava tietyn alueen kuuntelutarpeet ja mieltymykset, jotta voidaan luoda laadukas taloelokuvateatterialue. Huoneen ulottuvuus ja muotoilu ovat tärkeitä tekijöitä, sillä ne sanelevat äänikaiutinasennuksen. Logistiikka, kuten pistorasioiden sijoittelu, huoneen koko ja käytettävissä oleva huonetila, vaikuttavat voimakkaasti siihen, millaisia laitteita huoneeseen voidaan ja pitäisi sijoittaa.

  Kotiteatterin äänikaiuttimia on helposti saatavilla monessa koossa. Kaikki mitat eivät kuitenkaan sovi kaikkiin huoneisiin. Valtavista äänikaiuttimista ei ole hyötyä pieniin tiloihin, koska niitä on upotettava paljon pienemmälle äänenvoimakkuudelle. Tämä saattaa vääristää ääntä. Suurissa tiloissa käytettävät pienen pienet, heikkolaatuiset äänikaiuttimet saattavat aiheuttaa tinaista tai ohutta ääntä, jos ne eivät pysty luomaan riittävästi ääntä kunnollisella lähtöasteella. Samankokoiset kaiuttimet voivat vaihdella huomattavasti äänituloksiltaan tai toistaa eri ääniasteet epätasaisesti, joten on tärkeää kiinnittää huomiota lukuisiin äänikaiuttimien tuotemerkkeihin ja kokoihin ja asettaa ne vastakkain ennen hankintaa.

  Latest Post

  Related Post